IOSUygulamalar

İPhone Konum Verilerini Fotoğraflar’dan Kaldırma

İPhone'unuzdaki Fotoğraflardan Konum Verilerini Kaldırma

İPhone’daki kamera uygulaması, varsayılan olarak çektiğiniz tüm fotoğrafların konum verilerini toplar. Fotoğrafı tam olarak nerede çektiğinizi size bildirmek için GPS koordinatlarını yakalayan coğrafi etiketleme denir. Konum bilgisinin fotoğrafın içinde olması yararlı olsa da, gizlilikle ilgili endişeler nedeniyle bu bilgiyi kaldırmak isteyebilirsiniz.

Fotoğrafları biriyle paylaşıyor ya da internet üzerinden yüklüyor olun, fotoğrafla birlikte konum bilgilerinizi de vereceksiniz. Gizlilikle ilgili endişeleri olanlar fotoğrafta kayıtlı olan bu bilgileri paylaşmayı tercih etmeyebilir, böylece fotoğraflardan konum verilerini kaldırarak bundan kaçınabilirsiniz.

 

 

İPhone’unuzdaki Fotoğraflar uygulaması, konum açıkken tıklanan fotoğrafa kaydedilen konum verilerini kaldırma seçeneğine sahiptir. Kameradan fotoğraf çektiğinizde ve konumu değiştirdiğinizde, konum bilgisi fotoğraftan kaldırılabilir.

Konum Verilerini Fotoğraflar’dan Kaldırma

Konum verilerini fotoğraftan kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Not:  iOS’un en son sürümüne, yani Fotoğraflar uygulamasını güncelleyen iOS 13’e güncellediğinizden emin olun. Fotoğraflar uygulaması, yeni güncellemede Instagram, Snapchat, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarında paylaşmak için video kırpma da dahil olmak üzere bir dizi özellikle birlikte geliyor . Bu nedenle, bu eğiticiye geçmeden önce iPhone’unuzu en son iOS sürümüne güncelleyin.

  • Ana ekrandan Fotoğraflar uygulamasını başlatın   .
  • Konum verilerini kaldırmak istediğiniz fotoğrafı açın .

Fotoğrafı açtığınızda, altta Paylaşım Sayfasını getiren bir Paylaş simgesi göreceksiniz. Fotoğrafı paylaşmadan önce, konum verilerini fotoğraftan kaldırma seçeneğiniz olacaktır, bu yüzden yapacağımız şey budur.

  •  Alttaki ve üstteki Paylaş simgesine hafifçe vurun
  • Aşağıda gösterildiği gibi konumun hemen yanındaki Seçenekler’e  dokunun  .
  • Şimdi  paylaştığınız fotoğraftan konum verilerini devre dışı bırakmak için  Konum açma / kapatma düğmesine ve ardından Tamam üzerine  dokunun .

Bunun yaptığı, artık seçtiğiniz fotoğraf için Konum Yok görüntülenmesidir. Paylaş simgesini kullanarak bu fotoğrafı konum bilgisi olmadan herhangi bir yerde paylaşın.

Sadece fotoğraflar için değil, videolar için de geçerlidir. Videolarınız konum verileri taşıyorsa, yukarıda gösterilen prosedürle devre dışı bırakın.

Bu, fotoğraftan devre dışı bıraktığınız için başkalarının konum bilgilerine erişmesini önleyecektir. Paylaşılan fotoğraf konum bilgisini kaldıracak, ancak fotoğrafı ihtiyacınız olan konum bilgileriyle paylaşabilmeniz için tek yapmanız gereken Konum  kaydırıcısı açıkken paylaşmaktır  .

  • Dokunun  Paylaş simgesine  ve musluğu  Seçenekleri.
  •  Fotoğraftaki konum ayrıntılarını etkinleştirmek için Konum kaydırıcısını açın

Etiketler
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı..

Sayfayı Görüntülemek için Tarayıcınızın Reklam Engelleme özelliğini pasif hale getirmelisiniz.